Vláda čůrá proti větru a národ má před sebou 

4.9. 2022438x

Pokud jste svobodný jedinec, nemusí se vám líbit politika Číny. Můžete si tedy kupovat věci vyrobené jinde, pokud na ně máte.

Politik si ale nemůže dovolit úplně stejné věci, jako řadový občan. Politik musí dbát na zájmy všech lidí, které zastupuje a jeho osobní zájmy a postoje musí být upozaděny. Jinak nemá, co v politice dělat.

Týká se to i plynu. Je věcí vlády, odkud zajistí dostupné energie. Třeba i od mimozemšťanů. Pokud je zajistit nechce, nebo neumí a sděluje, že bude zima, tak musí okamžitě odejít a pustit k vedení země ty, co to umět budou.

Mnoho let každý den sleduji, co se děje v zahraničí. 

My jsme na protiústavním Majdanu v Kyjevě v roce 2014, kde byl odstraněn řádně zvolený prezident, nešlapali po ruské vlajce a neřvali „Moči Moskala“ (zabij Rusa). My Češi jsme neudělali na letišti v Mariopolu tajnou věznici, kde bychom 8 let mučili Rusy. My jsme za 8 let nezavraždili tisíce Rusů na Donbase. Náš Parlament nerozhodl, že mezinárodně uznávaní váleční zločinci 2. světové války jsou hrdinové České republiky, jak to udělala ukrajinská Nejvyšší rada. Dodnes můžeme najít fotky Bandery a dalších v esesáckých uniformách. Dnes jsou na Ukrajině po něm a Romanu Šuchevičovi pojmenované ulice, mosty, atd. 

Přesto ale UKRAJINCŮM POMÁHÁME.

Pomáhat je správné. Ale musí to mít vždy správnou míru, odůvodnění a formu. Nemáme povinnost se účastnit jejich války až do vlastního sebezničení. 

Není skutečný odborník, který by řekl, že plyn je možné bez problému nahradit od někoho jiného. Rozhodně ne jeho dostatek a za dosažitelné ceny. Kdo si myslíte, že máte uzavřenou smlouvu na plyn z Moravy, tak jste zase na omylu. Ten, kdo vám ho prodává, má naprostou většinu plynu zase z Ruska. Tak či tak, při krizi se bude dávat plyn na zpopelnění mrtvol v krematoriích, do kotlů v krajských nemocnicích a prostě všude tam, kde to bude pro stát klíčové. To, že vám je zima doma, nikoho zajímat nebude.

>>> V těchto volbách se rozhodne, zda chcete jít cestou, jako doposud. Pětidemolice ukazuje, co umí, nebo spíš neumí, každý den. Zapomíná se ale na ANO. To mohlo za roky u moci také podepsat s Ruskem výhodnější smlouvu jako Orbán pro Maďary. Taky mohlo zrušit prodej energie na Lipské burze. To by ale pan Babiš nesměl skoro denně čelit nařčením kvůli své předrevoluční historii a nesměl by všem těm, které stejně nikdy nepřesvědčí, dokazovat, že stojí na té ‘‘správné straně barikády‘‘ a opakovaně deklarovat, že je Rusko náš nepřítel. Byla to vláda hnutí ANO, která vyloučila ruský ROSATOM z tendru na dostavbu Dukovan. I přesto, že pro tento daný typ jaderné elektrárny je podle řady odborníků mezi nejkompetentnějšími a zároveň cenově nejvýhodnějšími soutěžiteli. Kdo si tedy myslí, že v případě mimořádných voleb Babiš vše vyřeší mávnutím kouzelného proutku, a třeba i něco domluví s Ruskem, tak se nejspíš plete. Jeho dosavadní postoje ho s pravděpodobností hraničící s jistotou vyřadily z jakékoliv pro nás výhodnější dohody. 

Je tedy jako vždy na voličích, jestli se budou ve všech nadcházejících volbách snažit změnit směřování naší země a zvolí orientaci naší politiky směrem na Českou republiku a její zájmy na prvním místě nebo jestli budeme stále sloužit všem ostatním. 

Komentáře